Baranie mäso so zeleninou

Baranie mäso so zeleninou
Prísady
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 1 čl mletej červenej papriky,
  • kúsok feferónky
  • 250 g miešanej zeleniny
  • 200 g zemiakov
  • majoránka
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 0.5 kg vykosteného predného baranieho mäsa
  • olej
  • 2 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
Postup

Mäso umyjeme, odblaníme, zbavíme tuku a nakrájame na kocky.

V tlakovom hrnci na rozohriatom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme prelisovaný cesnak, paradajkový pretlak, mäso, poprášíme mletou paprikou, osolíme a okoreníme.

Neskôr pridáme feferónku, zeleninu, na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme 2 dl horúcej vody. V tlakovom hrnci podusíme 15 min.

Na záver dochutíme majoránom.