Prísady
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 1 čl mletej červenej papriky,
- kúsok feferónky
- 250 g miešanej zeleniny
- 200 g zemiakov
- majoránka
- mleté čierne korenie
- soľ
- 0.5 kg vykosteného predného baranieho mäsa
- olej
- 2 cibule
- 1 strúčik cesnaku
Postup
Mäso umyjeme, odblaníme, zbavíme tuku a nakrájame na kocky.
V tlakovom hrnci na rozohriatom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme prelisovaný cesnak, paradajkový pretlak, mäso, poprášíme mletou paprikou, osolíme a okoreníme.
Neskôr pridáme feferónku, zeleninu, na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme 2 dl horúcej vody. V tlakovom hrnci podusíme 15 min.
Na záver dochutíme majoránom.