Prísady
- zelená petržlenová vňať
- vývaru z kostí
- 1 kg baranieho stehna
- 3 dl octu
- 60 g bravčovej masti
- 30 g cesnaku
- soľ
- 20 g hladkej múky
- 1 kg zemiakov
- 2 dl sladkej smotany
Postup
Baranie mäso zalejeme octom, riedeným rovnakým dielom vody a necháme odstáť približne 1 – 1,5 hod.
Potom mäso potrieme masťou a roztlačeným cesnakom, položíme ho na plech a podlejeme 2 – 3 PL vývaru, ktorý počas pečenia (200 °C) dolievame. Pri pečení posypeme mäso múkou a niekoľkokrát ho obraciame.
Počas pečenia baranie mäso obložíme zemiakmi, nakrájanými na kolieska, osolíme a pečieme do mäkka približne 15 min. Potom ho zalejeme smotanou a vložíme na 10 min naspäť do rúry.
Mäkké mäso nakrájame na jednotlivé porcie a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Podávame so zemiakmi.