Baranie mäso na cesnaku a zemiakoch

Baranie mäso na cesnaku a zemiakoch
Prísady
  • zelená petržlenová vňať
  • vývaru z kostí
  • 1 kg baranieho stehna
  • 3 dl octu
  • 60 g bravčovej masti
  • 30 g cesnaku
  • soľ
  • 20 g hladkej múky
  • 1 kg zemiakov
  • 2 dl sladkej smotany
Postup

Baranie mäso zalejeme octom, riedeným rovnakým dielom vody a necháme odstáť približne 1 – 1,5 hod.

Potom mäso potrieme masťou a roztlačeným cesnakom, položíme ho na plech a podlejeme 2 – 3 PL vývaru, ktorý počas pečenia (200 °C) dolievame. Pri pečení posypeme mäso múkou a niekoľkokrát ho obraciame.

Počas pečenia baranie mäso obložíme zemiakmi, nakrájanými na kolieska, osolíme a pečieme do mäkka približne 15 min. Potom ho zalejeme smotanou a vložíme na 10 min naspäť do rúry.

Mäkké mäso nakrájame na jednotlivé porcie a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Podávame so zemiakmi.