- 1 malá červená paprika
- 0.5 kg baranieho stehna
- 3 dl vývaru z kostí
- 200 g ryže
- 3 PL oleja
- 2 cibule
- 1 malá zelená paprika
- 2 čl mletej červenej papriky,
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 50 g strúhaného syra,
- 1 čl nakladaného korenia
- strúhaný zázvor
- rasca
- petržlenovú vňať na ozdobenie
- soľ
Mäso nakrájajte na malé kocky. Cibuľu nasekajte nadrobno, speňte na oleji a mäso na nej za stáleho miešania opražte. Pridajte paradajkový pretlak, lyžičku papriky, rascu, korenie a zázvor, podlejte vývarom, osoľte a v tlakovom hrnci duste asi 35 min.
Ryžu sparte vriacou vodou, prepláchnite studenou vodou a primiešajte k mäsu. Prilejte asi 300 ml vody (alebo vývaru) a duste bez pokrievky na sporáku alebo v rúre domäkka (asi 20 min.).
Z paprík odstráňte jadierka a dužinu nakrájajte na drobné kocky. Trochu odložte na ozdobenie a zvyšnú papriku zhruba 10 min. pred dokončením pilafu nasypte na mäso s ryžou.
Hotový pilaf premiešajte, upravte na taniere, posypte strúhaným syrom a ozdobte zvyšnými kockami papriky a petržlenovou vňaťou.