- 1 čl hladkej múky
- 3 dl vody
- 1 kg baranieho chrbta
- soľ
- 2 PL masti
- 1 čl paradajkového pretlaku
Z očisteného, umytého a osušeného baranieho chrbta čiastočne odsekneme rebrové kosti, osolíme a necháme v chlade odležať.
Potom mäso položíme na pekáč, prelejeme horúcim tukom a dáme do rúry piecť. Počas pečenia mäso obraciame a polievame vlastnou šťavou (výpekom).Podľa potreby dolievame malým množstvom horúcej vody a pečieme do mäkka.
Upečený chrbát zo šťavy vyberieme, dáme do čistého kastróla. Šťavu vydusíme na tuk, pridáme rajčiakový pretlak. Krátko podusíme. Potom šťavu zaprášime múkou a opražíme spolu s mäsom. Zalejeme vodou, rozmiešame a dobre prevaríme.
Šťavu precedíme, dochutíme podľa potreby soľou.
Pečený baraní chrbát sekáme na porcie, podávame na teplom tanieri a podlievame šťavou.
Vhodné prílohy: pečené alebo vyprážané zemiaky, prírodná zelenina, rôzne zeleninové šaláty.