Baraní bylinkový chrbát

Baraní bylinkový chrbát
Prísady
  • 9 PL miešaných posekaných byliniek,
  • 60 g strúhaného syra gouda
  • olivový olej
  • 2 PL horčice
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 1 kg baranieho chrbta
  • 3 krajce hriankového chleba
  • 600 g cukru
  • 250 g malých paradajok
Postup

Rúru zohrejeme na 200 C. Chlieb rozdrobíme a zomelieme. Omrvinky nasypeme na suchý plech a pečieme asi 5 min. Potom ich zmiešame s posekanými bylinkami a nastrúhaným syrom.

Cukiny po dĺžke pokrájame na plátky, osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom. Preložíme ich na plech, teplotu v rúre zvýšime na 250 C a pečieme asi 5 min. Pridáme paradajky a pečieme ďalších 5 min.

Jahňací chrbát rozdelíme na 4 časti, umyjeme, osušíme, okoreníme a opražíme na horúcom oleji. Po 8 až 10 min mäso vyberieme a potrieme horčicou.

Opražené mäso vyváľkame v bylinkovej zmesi a pridáme k cukine a paradajkám. Vložíme do rúry a pri 190 C pečieme asi 5 min. Podávame s opečenými zemiakmi.