Baklažánové rolky s mletým mäsom

Baklažánové rolky s mletým mäsom
Prísady
  • 1 ks baklažán
  • olivový olej
  • 250 g mleté hovädzie mäso
  • 2 kl sušené oregano
  • 2 strúčiky cesnak
  • 1 konzerva celé paradajky lúpané
  • 150 ml smotana na šľahanie
  • 1 hrsť bazalka čerstvá
  • čili paprička drvená
  • 70 g parmezán
  • morská soľ
  • čierne korenie
Postup

Väčší baklažán umyjeme a pokrájeme na tenké plátky. Posolíme a necháme odstáť, aby pustil horkú chuť.

Potom plátky okoreníme čiernym korením a prudko opečeieme na panvici dozlatista. Položíme na papierovú kuchynskú utierku, aby sa do nej vpil prebytočný olej z baklažánu.

Medzitým na rozpálenom oleji orestujeme mleté hovädzie mäso, posolíme, pridáme roztlačený cesnak a chilli (ak nemáme radi pikantné jedlá, túto ingredienciu vynecháme).

Mäso restujeme cca 5-7 minút, potom k nemu pridáme nakrájané lúpané paradajky so šťavou, oregano a dusíme ešte aspoň 15-20 min. pod pokrievkou ,kým zmes nezhustne.

Na záver vmiešame šlahačkovú smotanu, čerstvú bazalku a polovicu na jemno nastrúhaného syra .

Keď zmes trochu vychladne, naberáme ju na lyžicu, kladieme na baklažánové plátky, ktoré rolujeme a ukladáme zvisle do pekáča.

Rolky na záver posypeme zvyškom strúhaného syra a vložíme zapekať do rúry vyhriatej na 200 st. Zapekáme cca 10 minút, kým sa syr rozpustí.