- 1 ks baklažán
- olivový olej
- 250 g mleté hovädzie mäso
- 2 kl sušené oregano
- 2 strúčiky cesnak
- 1 konzerva celé paradajky lúpané
- 150 ml smotana na šľahanie
- 1 hrsť bazalka čerstvá
- čili paprička drvená
- 70 g parmezán
- morská soľ
- čierne korenie
Väčší baklažán umyjeme a pokrájeme na tenké plátky. Posolíme a necháme odstáť, aby pustil horkú chuť.
Potom plátky okoreníme čiernym korením a prudko opečeieme na panvici dozlatista. Položíme na papierovú kuchynskú utierku, aby sa do nej vpil prebytočný olej z baklažánu.
Medzitým na rozpálenom oleji orestujeme mleté hovädzie mäso, posolíme, pridáme roztlačený cesnak a chilli (ak nemáme radi pikantné jedlá, túto ingredienciu vynecháme).
Mäso restujeme cca 5-7 minút, potom k nemu pridáme nakrájané lúpané paradajky so šťavou, oregano a dusíme ešte aspoň 15-20 min. pod pokrievkou ,kým zmes nezhustne.
Na záver vmiešame šlahačkovú smotanu, čerstvú bazalku a polovicu na jemno nastrúhaného syra .
Keď zmes trochu vychladne, naberáme ju na lyžicu, kladieme na baklažánové plátky, ktoré rolujeme a ukladáme zvisle do pekáča.
Rolky na záver posypeme zvyškom strúhaného syra a vložíme zapekať do rúry vyhriatej na 200 st. Zapekáme cca 10 minút, kým sa syr rozpustí.