Prísady
- 300 g bravčového karé
- 50 g prerastenej oravskej slaniny
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 ks čerstvé šampiňóny
- 100 g oštiepok
- 3 ks zemiaky
- hladká múka
- 1 ks vajce
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- majoránka
- olej na vysmážanie / bravčová masť
Postup
Bravčové karé nakrájame na štyri plátky, ktoré naklepeme, posolíme a posypeme korením. Na polovicu každého rezňa položíme kúsok slaninky, oštiepku, nakrájané kúsky cibuľky a šampiňónov. Rezne preložíme na polovicu, spojíme špáradlom, aby nám náplň nevytiekla.
Pripravíme si zemiakové cesto z nastrúhaných zemiakov, múky, vajíčka, cesnaku, soli a majoránky.
Rezne obalíme v pripravenom cestíčku a vysmažíme v rozpálenom tuku do zlatista. Vysmažené rezne môžeme posypať troškou nastrúhaného tvrdého syra.
Podávame s varenými alebo opečenými zemiačikmi a zeleninovým šalátom .